Wat gebeurt er na mijn overlijden met mijn kluis en met de inhoud?

Izimi

Voor het lot van uw kluis na uw overlijden kan u kiezen tussen drie opties.

Als u reeds vandaag een kluis heeft, zal optie 1 gelden als standaardregeling (overdracht aan uw erfgenamen), maar u kan steeds een andere optie kiezen.

 • Optie 1 (standaard): OVERDRACHT DOOR EEN NOTARIS
  Bij uw overlijden zal op initiatief van de erfgenamen een overdracht van de inhoud van de kluis aan al de erfgenamen gebeuren bij “een” notaris (die vrij gekozen is door de erfgenamen).

 • Optie 2 : GEHELE OF GEDEELTELIJKE OVERDRACHT DOOR DE BURGER
  Tijdens uw leven beslist u zelf welk document u wenst te delen (en met wie) en welke vernietigd moeten worden. = Gehele of gedeeltelijke overdracht van de documenten.
  U beheert uw documenten in uw kluis en u deelt onmiddellijk de geselecteerde documenten met de door u gekozen personen. Wat niet gedeeld is zal vernietigd worden na uw overlijden. De notaris komt niet tussen in deze procedure.
 • Optie 3: de kluis wordt vernietigd OF GEHELE VERNIETIGING VAN DE KLUIS
  Door het kiezen van deze optie zal alles wat zich in uw kluis bevindt, en wat u niet op voorhand gedeeld heeft, onmiddellijk na uw overlijden vernietigd worden. Zelfs ingeval een testament anders zou bepalen. De keuze van deze optie heeft dus onomkeerbare gevolgen.

Wat u ook kiest, de inhoud van uw kluis zal vernietigd worden na uw overlijden, ofwel onmiddellijk (optie 2 en 3), ofwel nadat deze overgedragen is aan de erfgenamen (optie 1).

Vond je deze FAQ nuttig?
0
0