Wat gebeurt er na mijn overlijden met mijn kluis en met de inhoud?

Izimi

Voor het lot van jouw kluis na je overlijden kun je kiezen tussen drie opties.

Als je reeds vandaag een kluis hebt, zal optie 1 gelden als standaardregeling (overdracht aan uw erfgenamen), maar je kunt steeds een andere optie kiezen.

 • Optie 1 (standaard): GEHELE (OF GEDEELTELIJKE) OVERDRACHT DOOR EEN NOTARIS
  Bij je overlijden zal op initiatief van de erfgenamen een overdracht van de inhoud van de kluis aan al de erfgenamen gebeuren bij “een” notaris (die vrij gekozen is door de erfgenamen). Je kan tijdens je leven ook zelf beslissen welke documenten je wenst te delen. Standaard zal de gehele kluis overgedragen worden.
 • Optie 2 : GEHELE OF GEDEELTELIJKE OVERDRACHT DOOR DE BURGER
  Tijdens je leven beslis je zelf welk document je wenst te delen (en met wie) en welke vernietigd moeten worden. = Gehele of gedeeltelijke overdracht van de documenten.
  Ongeveer 2 weken na je overlijden worden de geselecteerde documenten (tijdens je leven) gedeeld met de door jou gekozen personen. Documenten die je tijdens je leven al deelde, zullen nog 4 maanden actief blijven (dat is eveneens het geval bij optie 1). Op die manier krijgen de ontvangers voldoende tijd om de documenten te downloaden of kopiëren voor ze verwijderd worden. De notaris komt niet tussen in deze procedure
  . De opties voor kluisoverdracht van kluizen zijn bijgewerkt en dus tijdelijk uitgeschakeld

 • Optie 3: de kluis wordt vernietigd OF GEHELE VERNIETIGING VAN DE KLUIS
  Door het kiezen van die optie zal alles wat zich in jouw kluis bevindt, en wat je niet op voorhand gedeeld heeft, na jouw overlijden vernietigd worden. Zelfs ingeval een testament anders zou bepalen. De keuze van die opties heeft dus onomkeerbare gevolgen.

Wat je ook kiest, de inhoud van jouw kluis zal vernietigd worden na jouw overlijden, ofwel na enkele dagen (optie 3), ofwel nadat die overgedragen is aan de erfgenamen of aan de door jou gekozen personen (optie 1 en 2).

Vond je deze FAQ nuttig?
2
0