FAQ
Image

Een digitale kluis werkt zoals een gewone, fysieke kluis. De kluis staat in een beschermde locatie, namelijk één of meerdere beveiligde servers. Servers die op verschillende manieren beveiligd zijn tegen aanvallen van buitenaf. Informatie over hoe de dataservers van Izimi georganiseerd zijn, vind je terug bij ‘hoe veilig is een digitale kluis’ ?

Om in de kluis te geraken, heb je een veilige verbinding en een sleutel nodig. Dat kan een wachtwoord zijn of andere vorm van identificatie, bijvoorbeeld je eID of via Itsme.

In het geval van Izimi zijn alle documenten in de kluis ook nog eens apart versleuteld. Mocht er iemand in de kluis geraken, zou die de individuele documenten niet kunnen lezen of openen. Alleen jij kan dat.

Wat je in de kluis kan opslaan, hangt af van wat voor soort digitale kluis het is. Dat gaat van akten en andere documenten zoals bij Izimi, maar een ander voorbeeld zijn wachtwoordmanagers, waarin je vaak ook gegevens van kredietkaarten kan opslaan. Ondertussen hebben de meeste banken trouwens ook digitale kluizen voor waardepapieren en bank-gerelateerde documenten.

Lees meer over hoe veilig een digitale kluis is.

Did you find this FAQ helpful?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 1

Helpdesk

Heb je een vraag over Izimi?
Kun je niet inloggen of heb je een technisch probleem?