Uw diploma’s en certificeringen zijn waardevol! Bescherm ze met Izimi.

23/06/2021

Juni is een wrede maand… met de langste dagen waar je met volle teugen wilt van genieten, maar voor de studenten is het einde van het academiejaar vooral een maand waarin ze moeten blokken in de hoop hun volledige leerstof onder de knie te krijgen.

« Eindelijk gedaan met school» weerklinkt bij de jongeren. Slagen voor de examens is een beloning waar ze van dromen terwijl ze intussen op de resultaten wachten. Het is het moment om na te denken over de volgende etappe, welke richting, welke specialisatie of welke universiteit ze willen kiezen.

Anderen kijken al verder vooruit naar de toekomst en naar de start van hun professioneel leven.

Of je nu hoger onderwijs hebt gevolgd of universitair, of je een technisch diploma of een bachelorsdiploma hebt, een diploma, titel of een specialisatie behalen is altijd een waardering van je kwalificaties, van je expertise en je vaardigheden. Dat document certifieert je marktwaarde, het is als het ware een deuropener tot plaatsen waar een bepaalde certificering of een specifieke competentie vereist is.

Het is nochtans onnodig om over verschillende diploma’s te beschikken om de stap naar werk zoeken te zetten. De bachelor heeft ook de nodige proeven doorstaan en kan zich kandidaat stellen bij verschillende bedrijven.  

Scholing : een lange kruistocht of een revelatie op weg naar je droomjob?

Misschien heb je het middelbaar al fluitend doorlopen of was je een uitmuntende student, de beste van je jaar? Wat er ook van aan is, je hebt hard en urenlang gewerkt, je heb het diploma van ingenieur verdiend en bent er nu houder van.

Je hebt een master op zak en je hebt een diploma, brevet, certificaat of doctoraat behaald en je wilt met een stage of opleiding in een bedrijf starten? Of je bent goed voorbereid op zoek naar het ideale beroep ? Daarbovenop heb je aanbevelingen, getuigenissen verzameld van een geslaagd project of je mogelijkheid tot integratie. Dat heb je goud in handen voor je toekomstige werkgevers.

Waarom diploma’s bewaren?

Al die verschillende documenten die symbool staan voor het einde van een cyclus, zijn administratieve documenten die een juridische waarde hebben. Ze zorgen ervoor dat je toegang hebt tot bepaalde voordelen, dat je recht hebt op een bewijs in het behalen van een graad in bepaalde studies, dat je toegang hebt tot hogere studies of opleidingen of die kan gebruiken om te voldoen voor administratieve voorwaarden. Als je voor een openbaar ambt solliciteert, moet je je diploma tonen alvorens nog maar te mogen deelnemen aan een examen!

Wanneer je een beurs aanvraagt of wanneer je een kot wilt huren, kunnen je diploma’s opgevraagd worden. In dat precies geval is de administratie niet zozeer geïnteresseerd in je kwalificatie, maar eerder in jouw statuut van student.

Het kan zijn dat je een deel van je schooltijd in het buitenland heb doorgebracht en dat je een homologatie moet aanvragen. In dat geval zal je een dossier moeten samenstellen met onder andere het diploma van de middelbare school (of een voorlopig bewijs dat je geslaagd bent als je nog maar net bent afgestudeerd), je rapporten, een uittreksel van het geboorteregister of een gecertifieerde kopie conform met je identiteitskaart, een motivatiebrief, …

Hoelang moet je die diploma’s bewaren?

Bepaalde documenten moet je levenslang bewaren. Diploma’s, attesten en professionele titels. Op het portaal onderwijs.vlaanderen.be wordt expliciet gevraagd om je studienota’s, overhoringen en klasagenda’s bij te houden totdat je het diploma van de cyclus hebt gehaald. Als de inspectie een controle zou uitvoeren, moeten de leerlingen die documenten kunnen voorleggen.

Het is goed om te weten dat als je niet meer over de officiële documenten beschikt, je officiële duplicaten kunt aanvragen die duur uitvallen, dat kan namelijk tot 50 euro oplopen.

Om verdere ongemakken te vermijden, om geen vervelende stappen te moeten ondernemen of om simpelweg altijd en overal over de documenten te beschikken, zelfs bij een onvoorzien professioneel onderhoud, kun je ze nu digitaal bewaren in een beveiligde digitale kluis.

Dat is wat Izimi je aanbiedt. Dankzij dit digitaal platform kun je op een beveiligde en gecentraliseerde manier alle documenten opslaan, van je schooltijd of je opleidingen. Je kunt ze ook delen met wie je wilt en wanneer je het wilt.

Wat zijn de voordelen van het digitaal bewaren van diploma’s in Izimi?

Het afgelopen coronajaar heeft meer dan ooit het gebruik van digitale kanalen centraal geplaatst; geen enkele sector is gespaard gebleven en iedereen is op een of andere manier met videoconferentie bezig geweest. Ook voor aanwervingen is die weg gevolgd. Als je je diploma bij de hand hebt, meteen toegankelijk en makkelijk online deelbaar met je gesprekspartner, win je veel tijd.

Je staat op het punt om job van je leven te vinden en je beseft dat je je dossier met al je documenten en de vereiste officiële attesten vergeten bent? Geen probleem, je hebt je digitale kluis in je zak. Met enkele clicks kun je veilig documenten delen met wie je maar wilt.

Denk vanaf nu aan Izimi om jouw administratie af te handelen. Of je nog student bent of professioneel actief, het is jouw bondgenoot bij het dagelijks beheer van nog andere documenten zoals die over je gezondheid, je vastgoed, je familie… Een echte personal assistant die al je documenten veilig bewaart.

Download snel de Izimi-applicatie via Google play of App store en laat je professionele leven uit de startblokken schieten!