Nieuwe mogelijkheid in Izimi voor de overdracht van je belangrijke documenten na overlijden.

08/12/2023

Het leven is onvoorspelbaar, maar wat je digitaal nalaat hoeft dat niet te zijn.

Bepaal nu, tijdens je leven, wat er moet gebeuren met jouw waardevolle documenten na je overlijden. Via Izimi kan je op een beveiligde en centrale plek alle documenten verzamelen om jouw dierbaren te ontzorgen. Je vermijdt dat ze op zoek moeten gaan naar allerhande waardevolle informatie en documenten na je overlijden.

Nieuwe optie voor de kluisoverdracht na overlijden: draag de inhoud van jouw kluis over aan je erfgenamen EN contacten!

Om je te helpen en meer vrijheid te geven bij het beheren van wat je digitaal achterlaat na je overlijden, heeft Izimi een nieuwe functie ontwikkeld.  De  reeds bestaande mogelijkheid van overdracht van de inhoud van je kluis aan je erfgenamen of totale vernietiging van de inhoud na jouw overlijden blijven bestaan. Vanaf nu is het ook mogelijk om de inhoud van jouw kluis over te maken aan je erfgenamen EN geselecteerde (Izimi) contacten.

  • 1. Optie 1 (standaard): Overdracht aan erfgenamen
    Na je overlijden kunnen jouw erfgenamen contact opnemen met de notaris van hun keuze om de inhoud van jouw kluis laten over te dragen. Standaard wordt de gehele kluis overgedragen, maar je hebt ook de mogelijkheid om tijdens je leven te kiezen welke documenten je liever wel of niet deelt.
  • 2. NIEUW! Optie 2: Overdracht aan erfgenamen EN contactpersonen
    Met de gloednieuwe, innovatieve functie van Izimi is het mogelijk dat naast je erfgenamen ook geselecteerde contacten via Izimi een melding ontvangen waarin zij worden geïnformeerd over de overdracht van de inhoud van jouw kluis. Ze hebben dan 24 maanden tijd om een kopie van de inhoud te downloaden naar hun persoonlijke Izimi-kluis.
  • 3. Optie 3: Totale vernietiging van de kluis
    Uiteraard kan je ook kiezen voor een andere aanpak en voorzien in de totale vernietiging van jouw kluis na jouw overlijden. De  volledige inhoud van jouw kluis wordt in dat geval 10 dagen na je overlijden onherstelbaar vernietigd. Deze optie garandeert ultieme privacy, waardoor je absolute controle behoudt over jouw digitale kluis, ook na jouw overlijden.

Wat je ook kiest, Izimi zorgt ervoor dat de inhoud van jouw kluis, na je overlijden, steeds in alle confidentialiteit wordt behandeld. Enkel je erfgenamen en mogelijk geselecteerde contacten hebben toegang tot de inhoud van jouw kluis.

Bepaal nu de keuze van jouw kluisoverdracht door naar “Diensten > Kluisoverdracht” te gaan.

Het leven is onvoorspelbaar en de manier waarop we onze digitale voetafdruk achterlaten, mag niet aan het toeval worden overgelaten. Met de nieuwe optie Overdragen aan erfgenamen én contactpersonen kan je nog meer  jouw voorkeuren instellen op maat van jouw persoonlijke behoeften.

Ontdek aansprekende getuigenissen