FAQ
Image

Elke ondernemer is verplicht om zijn of haar boekhoudkundige documenten en aan boekhouding gerelateerde stukken gedurende 7 jaar bij te houden voor een eventuele btw- of belastingcontrole door de fiscus.

Die periode van 7 jaar begint na de belastbare periode waarop het boekhoudkundige stuk in kwestie betrekking heeft. Een btw-bonnetje dat is opgemaakt in april 2022, houd je dus bij tot december 2029. De bewaartermijn van 7 jaar is van toepassing op alle wettelijke boeken en daarnaast ook op alle verantwoordingsstukken in je bedrijf, zoals facturen en creditnota’s.

Houd je je boekhouding niet zorgvuldig bij en ontbreken er stukken, dan kun je daar met je bedrijf een boete voor krijgen van de belastingdienst.

Interne stukken vallen onder een bewaarplicht van 3 jaar. Het gaat daarbij om documenten die geen bewijswaarde hebben voor de belastingen of de btw en die je enkel voor intern gebruik hebt opgemaakt.

Lees hier hoe je je boekhouding veilig bijhoudt.

Andere bedrijfsdocumenten bewaren

Naast je boekhouding moet je ook andere bedrijfsgegevens en -documenten bewaren in je bedrijf. Ontdek ook welke documenten dat zijn en voor hoelang je ze moet bewaren.

Did you find this FAQ helpful?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Helpdesk

Heb je een vraag over Izimi?
Kun je niet inloggen of heb je een technisch probleem?