Itsme of Izimi ? Itsme EN Izimi !

21/11/2022

Tussen itsme® en Izimi zijn slechts enkele medeklinkers verschil. Nochtans zijn het twee verschillende producten !

Itsme®: de digitale authentificatiesleutele

itsme® is de digitale identiteit waarmee u zich veilig kan identificeren op bepaalde digitale platformen. Het is als het ware een digitale sleutel die tegelijkertijd de identiteit kan bewijzen en een veel gebruikte manier is om een connectie te maken.

Die identificatie is gebaseerd op de multifactoriële authentificatie (MFA) aangezien de combinatie van volgende factoren noodzakelijk is

  • een smartphone,
  • de geïnstalleerde applicatie itsme®
  • en uw persoonlijke geheime code (of gezichtsidentificatie).

itsme® is dus DE geëncrypteerde en beveiligde authentificatie die u via uw app beheert en die vermijdt dat u voor elke website of app een andere paswoord moet onthouden. itsme® dat zijn 6 miljoen gebruikers in België, 4 op 5 Belgische volwassenen maken er gebruik van om een connectie te maken zonder paswoord.

Izimi : uw persoonlijke digitale kluis

Izimi is dus een van de platformen waarvoor u toegang heeft dankzij itsme®. Izimi is een platform dat door het Belgisch notariaat werd ontwikkeld en dat elke Belgische burger een persoonlijke digitale kluis aanbiedt. De bescherming en beveiliging van documenten is een erkende expertise van het notariaat, een digitale kluis aanmaken gebeurd verplicht via een 100% betrouwbare authentificatie. Daarom ook dat u zich via itsme® moet identificeren om een beveiligde en betrouwbare toegang te garanderen tot uw persoonlijke ruimte.

Dankzij die persoonlijke omgeving waar u alle belangrijke, privé en officiële, informatie kan opslaan en organiseren, en dankzij de streng beveiligde toegang via itmse®, kan u gerust zijn dat al uw belangrijke en/of gevoelige documenten goed beveiligd achter slot zitten.

Zie ook : Je notaris altijd op zak met Izimi en itsme® (itsme-id.com)