FAQ
Image

Heb je zelf een eigenhandig testament opgesteld? Dan mag je dat volgens de wet ook zelf bewaren. Je houdt je testament levenslang bij. Zorg ervoor dat je erfgenamen weten waar ze je testament kunnen vinden: zo vermijd je dat het zoekraakt en je laatste wil niet wordt uitgevoerd.

Het is daarom een goed idee om een kopie van je testament op te slaan in je persoonlijke Izimi-kluis. Daarbij kan je zowel je notaris als een familielid toegang geven tot het document.

Je testament laten bewaren bij de notaris

Je kunt je zelf opgestelde, handgeschreven testament ook ter registratie en bewaring afgeven bij een notaris. Je notaris houdt dan het testament bij, terwijl het bestaan ervan wordt opgenomen in het CRT (Centraal Register van Testamenten). De inhoud van je testament blijft daarbij geheim, maar de gegevens over je testament zijn toegankelijk voor erkende notariskantoren. Zo kunnen notarissen je testament eenvoudig terugvinden bij je overlijden.

Voor bijkomende zekerheid kun je je testament trouwens ook door een notaris laten opstellen. Dat heet een notarieel testament. Op die manier verzeker je jezelf ervan dat je testament met de juiste juridische formuleringen wordt opgesteld. Zo vermijd je achteraf discussies over de geldigheid en interpretatie van je wilsbeschikking.

Meer vragen hierover? Contacteer je eigen notaris.

Did you find this FAQ helpful?
Thumbs Up Icon 7
Thumbs Down Icon 1

Helpdesk

Heb je een vraag over Izimi?
Kun je niet inloggen of heb je een technisch probleem?