FAQ
Image

Btw-bonnetjes en kastickets moet je verplicht 7 jaar lang bijhouden voor de fiscus. Dat komt vanwege de bewaarplicht die de FOD Financiën oplegt. Op die manier ben je in regel bij een eventuele belasting- of btw-controle. Houd je je bonnen niet bij en vraagt de belastingcontroleur er later naar, dan kun je daarvoor een boete krijgen én worden je gemaakte kosten misschien niet aanvaard.

Let op: de bewaartermijn van 7 jaar gaat in op 1 januari van het jaar dat volgt op de afsluiting van je boekhouding voor dat jaar. Een btw-bonnetje dat dateert van maart 2022, houd je dus bij tot december 2029.

Hoe je bonnen bijhouden?

Je hoeft van je bonnetjes niet noodzakelijk de papieren originelen te bewaren. Je mag ook een digitale kopie opslaan op je computer, een externe harde schijf of via een clouddienst.

Zorg er wel voor dat je altijd over een back-up van je bonnetjes beschikt. Je bent als ondernemer namelijk verantwoordelijk om ze te kunnen voorleggen bij een controle, ook wanneer je de originelen van je btw-bonnetjes of kastickets niet langer in je bezit hebt. Veel online boekhoudpakketten laten je toe om een digitale kopie van je bonnen te bewaren, waardoor je meteen in orde bent met je verplichtingen.

Did you find this FAQ helpful?
Thumbs Up Icon 0
Thumbs Down Icon 0

Helpdesk

Heb je een vraag over Izimi?
Kun je niet inloggen of heb je een technisch probleem?